Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет

Полицијата во САД уапси 25 мигранти на границата со Мексико, ги растеруваа ...


Полицијата во Бања Лука со кривични пријави против Давор Драгичевиќ и други три лица поради криви...


Само четири часа ми беа потребни за да ги подобрам еден век нарушените односи со Русија, убеден в...


Милиони луѓе ширум светот доаѓањето на новата година го дочекаа на улици на светс...


2018 е зад нас. Тоа е година на бурни светски настани и големи пресврти кои имаат и свое заштитно...


Со спекракуларен огномет и прослави, светот ја испрати старата и ја пречека новата година. 2019 п...


Романија, една од најмладите земји членки на Европска унија, првпат го презема претседателствувањ...


Тихоокеанската островска држава Самоа е првата во светот, која со голем огномет во главниот град ...


Грчкиот премиер Алексис Ципрас по 18 јануари ќе донесе одлука кога Преспанскиот договор ќе биде п...


Три лица загинаа, а 79 се водат како исчезнати при уривање на висока станбена зграда во рускиот г...