Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет

Светот одбележува 75 години од „Денот д“


Седумнаесетгодишна тинејџерка од Холандија побарала евтаназија и ја добила – е веста која в...


Лекарот Вилијам Хусел, кој работел на интензивна нега во болница во Колумбос, во американската со...


Резултатите од анкетата на францускиот весник „Фигаро“ покажуваат дека повеќе од 80 и...


Американскиот претседател Доналд Трамп соопшти дека е постигнат напредок во разговорите со Мексик...


Парламентот на Тајланд изгласа премиерот Прајут Чан-оча, кој во 2014 година ја презеде власта со ...


Во мај годинава на јужната американска граница уапсени се повеќе од 144.000 мигранти, што е зголе...


Русија тврди дека Франција не поканила официјална делегација од Москва да присуствува на комемора...


Видео платформата ЈуТјуб (YouTube) соопшти дека ќе забрани видеа кои заговараат дискриминација ил...


Високиот суд во Подгорица распиша потерница против четворица државјани на САД, двајца Ирачани, ед...