Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет

Србија окована во снег


Во тешката политичка криза е најбогатата со нафта јужноамериканска држава, Венецуела. Аналитичари...


Продолжува жестоката дебата во Грчкиот партламент во однос на ратификацијата н...


Поради долгата листа на пријавени пратеници за збор, гласањето за ратификација на Договорот од Пр...


Владата требаше да ја почитува и внимателно да ја слушне логичната загриженост на големото мнозин...


Воена интервенција на САД во Венецуела би претставувала катастрофално сценарио и Москва го предуп...


Порака против Договорот од Преспа, на грчки и англиски јазик, преку две паноа закачени на Акропол...


Претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск изрази надеж дека цела Европа ќе се обедини во под...


Француското антивладино движење Жолти елеци ќе предложат свои кандидати на претстојните избори за...


60-тина шефови на држави и влади во Давос денеска разговараат глобализацијата, или т.н. четвртата...