Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет Свет

Локални избори во Турција


Украинците денеска ќе гласаат за еден од 39 кандидати за претседател, за кој се надеваат дека ќе ...


Во Турција утре се одржуваат локални избори на кои, како што анализираат западните агенции, ќе би...


Американскиот претседател, Доналд Трамп, се закани дека следната недела ќе ја ...


Премиерите на Романија, Бугарија и Грција ќе испратат заедничко писмо на германск...


„Жолтите елеци“  повторно испратија повик за мобилизација и ...


Папата Франциско денеска донесе нов закон за сексуално злоставување, со кој персоналот на Ватикан...


Поранешната специјална обвинителка на Романија, Лаура Ковеси, доби забрана да ја напушти државата...


На олтарот на жупаниската црква „Свети крст“ во Водици, Хрватска, поставен е крст со ...