Економија Македонија Македонија Свет Свет Македонија Македонија Култура Култура Економија

Ударни вести

Пет нови мерки за поддршка на туристичките и угостителските работници


Комерцијална банка АД Скопје им понуди на граѓаните нов продукт - СМАРТ кредит, кој овозможува кор...


Гувернерот на Њујорк во заминување, Ендру Куомо во своето последно обраќање државната истрага против него ја оцени како неправе...


САД ќе продолжат да одржуваат дипломатски односи со Авганистан од катарската престолнина Доха, изјави американскиот државен сек...


Истекува рокот за аплицирање за добивање финансиска поддршка на производителите на ориз и оризова арпа, на произведени и предад...


Почитувани вљубеници во македонскиот фолклор, АКУД „Мирче Ацев“ - Скопје, со огромно задоволство го најавува Генера...


Министерството за култура, врз основа на член 3 став (7) од Законот за финансиска поддршка на граѓани со низок доход, корисници...


Хотели, приватни апартмани, автокампови, одморалишта и бањи, се дел од капацитетите низ земјава во кои може да летуваат или зим...