Македонија Македонија Македонија Култура Македонија Македонија Економија Македонија Македонија Македонија

Ударни вести

Нови форми на настава – лекција за образованието во 2020-та


ите наши граѓани кои беа пријавени за евакуација од Авганистан веќе го имаат напуштено Кабул и во моментов се наоѓаат во Велика...


На почетокот на учебната 2019/2020 година, бројот на ученици во редовните основни училишта изнесува 187 240, што е  намалу...


Почитувани вљубеници во македонскиот фолклор, АКУД „Мирче Ацев“ - Скопје, со огромно задоволство го најавува Генера...


Владата ги објави платите на кабинетот на премиерот Зоран Заев. Најголема плата зема премиерот Зоран Заев, чија основна плата е...


Министерството за економија објави четири јавни повици во рамки на Програмата за конкурентност и иновации и претприемништво за ...


Претседателот на Република Северна Македонија го изразува државното единство и ја претставува земјата на меѓународната политичк...


Инфектологот Вело Марковски, инаку член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, синоќа објави долг статус на Фејсбук во кој тврди д...


Во тек е акција за извлекување на автомобил кој паднал во Вардар во близина на пешачкиот мост кај болницата Аџибадем Систина. Продолжи со читање