Македонија Економија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија

Ударни вести

Македонците од денеска во Грција може да патуваат и со рапид тест


Објавени првите придобивки за клиентите на интегрираната Шпаркасе Банка Македонија

Со упис на статусната промена &ndash...


Патниците кои во Грција влегуваат од 16 земји меѓу кои и Македонија, а немаат сертификат за вакцинација со поминати 14 ден...


Поради пандемијата со Ковид-19 во земјава е воведена вонредна состојба. Сите граѓани се затворени во своите домови, па така и ж...


По регистрираните седум позитивни лица на коронавирусот во државава превентивно од денеска се затворени градинките, училиштата,...


Паралелно со вакцинацијата, се зголемува бројот на новозаразени, кој веќе два дена е по 1.000 лица на ден.

Задолжително...


Скопје со повеќе активности и манифестации ќе одбележи 57 години од катастрофалниот земјотрес во 1963 година, во кој 1.070 луѓе...


Одлуката што ќе ја донесе Советот на Општина Центар за суспензија на Деталниот урбанистички план, на седница, која се уште не е...


Европската комисија вчера го одобри нашиот дигитален сертификат за Ковид-19. Нашата држава, како што информира Министерството з...


Двестотини и шеесет илјади ученици и околу 25 илјади наставници од основните и средните училишта во земјава ќе ја користат Наци...