Култура Македонија Свет Култура Македонија Свет Македонија Македонија Македонија Македонија

Ударни вести

Со онлајн концерт и две проекции завршува 10. Филозофски филмски фестивал


Телекомуникациската компанија А1 Македонија одбележува значаен дел од своето работење – една година присуство на брендот ...


Во кинескиот град Вухан забрзано се гради нова болница со 1000 кревети, каде би требало да се лекуваат заболените од коронавиру...


Во Кинотека на Република Северна Македонија синоќа се одржа четвртата сесија од втората сезона на проектот „Филмска училн...


Сите заинтересирани кандидати за реонски попишувачи можат да се пријават на онлајн апликацијата достапна на  Продолжи со читање


Уставниот суд во Перу го одобри барањето за заштита на незаконското апсење на лидерката на опозицијата Кеико Фуџимори.

Продолжи со читање

Од денеска до 18 јуни ќе се спроведува првото пријавување од јунскиот рок за упис во учебната 2020/2021 година, според критериу...


На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ за денеска се закажани избори за нов ректор кои треба да ги спроведат изборн...


Постапката за собирање потписи на избирачите за кандидирање на локалните избори почнува дене...


Јавниот конкурс за ангажирање реонски попишувачи и инструктори за претстојниот Попис на населението, домаќинствата и становите ...