Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија

ДИК: До 15 часот излезноста е 30,34 проценти


Од ОБСЕ сме свесни за цензусот од 40 отсто што треба да се исполни за овие избори да бидат валидн...


Две изолирани неправилности се регистрирани во досегашното гласање за вториот круг од Претседател...


Министерството за внатрешни работи, во текот на денешното гласање од вториот круг на претседателс...


Одѕивот на гласачите до 13 часот на вториот круг од претседателските избори изнесува 20,73 отсто....


Автентичните религиозни учења нè повикуваат да останеме посветени на мирот и на одбраната ...


Претседателот на Република Северна Македонија го изразува државното единство и ја претставува зем...


Одѕивот на гласачите на вториот круг од Претседателските избори до 10 часот изнесува 6,31 отсто, ...


Денеска се одржува вториот круг од претседателските избори. Право на глас имаат 1.808.131 избирач...


Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија соопшти дека нивната к...