Македонија

Касами за ТВ 24: Докажавме дека се што е во интерес на државата, ќе разговараме, но без ДУИ во владата

Билал Касами градоначалник на Тетово од движењето Беса вели дека за уставни измени не треба да се гласа во владата. Да се биде дел од владата и не размислуваат и ...

Јорданов за ТВ 24: Го поддржувам референдумот и уставните измени

Иван Јорданов градоначалник на Штип од ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа вели дека е за референдум и едностраното носење на одлука не доведе до поделеност. - Сум за ...

Костадинов за ТВ 24: Владата ќе претрпи мини реконструкција

Перо Костадинов градоначалник на Валандово од СДСМ во емисијата 24 анализа смета дека нема проблеми и внатрепатриските работи се решаваат меѓусебно. ...

Аргумент плус - Раскол во ДУИ

Денеска во Аргимент плус колешката Билјана Секуловска разговараше со аналитичари на актуелни теми на политичката сцена.  

Неделковски за ТВ 24: Платите на наставниците не смеат да одат во покривање на матерјалните трошоци

Јаким Неделковски од СОНК во емисијата 24 анализа истакна дека училиштата треа да бидат отворено и годиниата да тече нормално. Енергентската криза не е од вчера ...

Узунов за ТВ 24: Решението никако не треба да се бара во затворање на училиштата, зошто цената ќе биде стократно поголема

Универзитетскиот професор Ванчо Узунов во емисијата 24 анализа рече дека е јасна ситуацијата зошто училиштата имаат долгови за неплатени или заостанати сметки ...

Костадинов за ТВ 24: Училиштата не смеат да се затворат

Перо Костадинов градоначалник на Валандово од СДСМ во емисијата 24 во врска со кризата и  можното затворање на училиштата вели дека се наоѓаме во ...

Касами за ТВ 24: Ако владата обезбедува струја за домаќинствата, треба и за училиштата

Билал Касами градоначалник на Тетово од движењето Беса во емисијата 24 анализа вели декане се работи за затворње на училиштата додека нема слух од владата ќе ...

Јорданов за ТВ 24: Ќе дојде денот кога луѓето ќе останат на улица, ќе ни се случат социјални немири

Иван Јорданов градоначалник на Штип од ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа потенцираше дека се доцни со мерките и потреба е координација помеѓу сите градоначалници ...

Светски ден на контрацепција: На позитивната листа на лекови во земјава и натаму нема ниту еден контрацептив

Владата во 2017 година вети дека ќе стави од лековите кои штитат од несакана бременост на позитивната листа на лекови, но се уште нема, велат од невладината ХЕРА. Во ...