Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Промовирани аудиовизуелни записи од поезијата на Блаже Конески


Патувачкото кино на „МакеДокс“ годинава го смени својот формат и се одржува во четири...


Јужнокорејскиот режисер Бонг Џун-хо, Американците Спајк Ли и Џоди Фостер и Шпанецот Педро Алмодов...


Во рамки на 42. издание на манифестацијата „Скопско лето“ вечерва на Факултетот за ли...


Филмот „Колку брусници има во светот?“ на режисерката Лена Копел, ќе биде прикажан ве...


Машкото вокално трио од Културно-уметничкото друштво „Кирил Пејчиновиќ“ од Теарце е д...


Во Музејот на град Скопје вечерва беше отворена изложбата „Што би се случило ако? Изборот д...


Во Прилеп и во Долнени денска и утре ќе е одржува, по 47-ми пат, Фестивалот на народни инструмент...


Музичкиот уметник со светско реноме, гитаристот Влатко Стефановски тргнува на регионална турнеја....


Во рамки на 42. издание на манифестацијата „Скопско лето“ вечерва во Музеј на македон...