Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Промоција на „Медицински роман“ и разговор со авторот Рику Корхонен


Белгискиот „Сама на мојата свадба“ на режисерката Марта Бергман е најдобар филм меѓу ...


 Во чест на Видое Подгорец најплодниот писател за деца, патеписец и раскажувач, деновиве во ...


Здружението за зелени политики „Билка“ го започна вториот дел од кампањата насловена ...


Драмски театар-Скопје вечер од 20 часот премиерно ќе ја изведе претставата „Прослава“...


„Есенските музички свечености“, кои презентираат класична музика и, главно, од камерн...


Во Македонската опера и балет денеска ќе биде прикажана балетската претстава „Клеопатра&ldq...


По пауза од 9 години, најзвучното име на македонската филмска сцена, Милчо Манчевски го снима сво...


По завршувањето на Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ во Скопје, продолж...


Телевизија 24 вчера ја промовираше 5 тата сезона на емисијата Отворено, која од оваа година ќе би...