Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Започна Скопје филм фестивал


Коронавирусот ја смени локацијата на еден од најстарите музички фестивали во државата - „Ма...


Во големиот градски парк во Струмица под отворено небо на сцената на „Струмица опен фест&ld...


Актерите Танкица Стојанова, Ѓорги Трајков и Никола Костадинов со претставата „Умри машки&ld...


Повеќе од 40-тина издавачки куќи ќе ги претстават своите најнови изданија на Саемот на книга 2020...


По доделувањето на наградите на 26 август завршија проекциите на документарни филмови во Парк МКЦ...


Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ ќе се одржи од 14 до 17 септем...


Во отсуство на официјални протоколи за работа на театрите, Фестивалот на камерен театар „Ри...


Симфонискиот оркестар „Меџикал“ под раководство на Џијан Емин синоќа пред гостиварска...


По пауза од шест месеци поради коронавирусот, Филхармонија вечер, во 20 часот, ќе ја почне новата...