Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Концерт на Владимир Четкар во станица 26


Ѓорѓи Николов и Џоко Шуклев се две исклучително позитивни личности кои минатата година добија уни...


Центарот за култура-Битола во своето 3Д-Кино од вечер до 3 февруари ќе ја промовира македонската ...


Камерниот оркестар на Битола кој работи под покровителство на НУ Центар за култура, синоќа изведе...


По кратко и тешко боледување на 74 години почина актерот Славко Нинов, кој работниот век го помин...


Крушево денеска го одбележува 38. роденден на Тоше Проески, на својот сограѓанин, на македонската...


Македонската филхармонија вечер со симфонискиот концерт „Слободен и среќен“ ќе го поч...


Играно-документарниот филм „Ти си Алеф“ – авторски проект на проф. д-р Соња Риз...


Младинскиот културен центар со повеќе настани од 18 часот до полноќ по седми пат ќе ја организира...


Документарниот филм „Медена земја“ (Honeyland) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Ко...