Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Роденден на уметноста во Младинскиот културен центар


Документарниот филм „Медена земја“ (Honeyland) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Ко...


Во Македонската опера и балет вечер од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самс...


Со традиционалното василичарско оро и палење на маските на двете друштва Горна и Долна маала во ц...


Иако помпезно најавуван низ годините наназад Охрид по се изгледа за скоро нема да го добие ветени...


По долгогодишна апстиненција и невидливост на домашната кинематографија со филмот Господ постои и...


Филмови за деца од хрватската кинематографија ќе прикажува Кинотеката на Македонија во рамки на п...


Во Лос Анџелес, утринава на свечена церемонија по 76 пат беа доделени наградите Златен глобус, ко...


Македонскиот краткометражен филм „Црни и криви“ на Марко Џамбазоски доби признание на...


Уметникот од Куманово, Синиша Кашавелски доби уште една престижна награда и го потврди својот ста...