Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Почнува прилепскиот меѓународен карневал „Прочка 2019“


Друштвото на писателите на Македонија денеска напладне ќе одржи  комеморација за писателот и...


Стрип ценатрот на Македонија го распиша конкурсот за годинашниот 17 Меѓународен салон за стрип Ве...


Живата легенда на мавровското село Никифорово, академскиот ликовен уметник Александар Ацо Филипов...


Операта „Турандот“, епската кинеска бајка на Џакомо Пучини во режија на Џанкарло дел ...


По долго боледување на 77 годишна возраст почина истакнатиот македонски поет, раскажувач, романси...


Центарот за научно истражување и промоција на културата „Хаемус“ денеска ќе ја органи...


Во Долби театарот во Лос Анџелес вечерва ќе биде одржана 91. церемонија за доделување Оскари. Ово...