Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Изложба на слики од 10. Mеѓународна ликовна колонија на Мобилност Македониј...


Рецитал на рускиот пијанист Евгениј Корољов ќе биде одржан вечер во Камерната ...


Светски познатиот хор на Националната кинеска опера вечерва во Националната филхармонија ќе одржи...


Од убавите вести од културата, ансамблот на националната опера и балет гостува во Сараево, во сал...


Изложба на акварели од Љубен Цветкоски вечер ќе биде отворена во Галеријата „Ко-Ра“, ...


Синдикатот на култура најавува штрајк од 16. Следниот месец доколку во најкус можен рок не се фин...


Со ПИН музичка конференција и  шоукејс, во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје, дене...


На Античкиот театар во Охрид денеска е поставена спомен-плоча во чест на познатиот македонски пис...


„Во слава на Леонардо“ е насловена изложбата по повод 500 години од смртта на Леонард...


Македонскиот народен театар вечер на Малата сцена премиерно ќе ја изведе претставата „Најкр...