Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

МНТ одбележува 74 години постоење


Академското културно-уметничко друштво „Мирче Ацев“ на 3 април...


Светски познатиот композитор Андре Риу доаѓа во Македонија. Ексклузивно за телевизија 24 ветува н...


Денеска, во својата 86-та година од животот, почина доајенката на Продолжи со читање


Концерт на пијанистката Дуња Иванова и изложба на фотографот Дарко Попов ќе се одржи вечер од 20 ...


Револт и повик за решение и од студентите од филмската академија од Охр...


Во Кинотеката вечер од 19 часот премиерно ќе биде прикажан филмот „Театарот во ...

Со читање на националните и светската порака за театарската уметност, денеска во театрите низ све...


Од понеделник, 1 април, секој посетител на Кинотеката кој ќе дојде со велосипед ќе добие...

Во рамки на проектот „Читајќи го Балканот“, издавачката куќа „Готен“ вече...