Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Концерт на Џибони како завршница од овогодишното издание на фестивалот „All...


Избрани се добитниците на годинешната награда „Жан Моне”.

Наградата за најдоб...


Македонската филхармонија вечер во 20 часот ќе одржи симфониски концерт под наслов „Магична...


Современа постановка на нушиќевото „Сомнително лице“ видоа велешани, на премиерата ко...


Марина Костова и Емин Аземи се добитници на годинашната државната награда „Мито Хаџи Василе...


Драмскиот театар Скопје денеска ќе одржи комеморација за неодамна починатиот македонскиот драмски...


Денеска во раните утрински часови, заврши 20-тиот по ред ТАКСИРАТ ФЕСТИВАЛ со рекордна посетеност...


 Со атрактивна и разновидна музичка програма, распоредена...


Театарската актерска легенда, тивката дама на македонското актерство, Љупка Џундева почина во 84 ...


Политичарот и поранешен претседател на собранието Стојан Андов по повод избраните дела во 10 тома...