Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Андреа Мирческа ја доби наградата „Златен орикс“ за млад џез-музичар


Балканот денеска се сеќава на Тоше Проески кој на денешен ден пред дванаесет години трагично го з...


Современата македонска литература, претставувана од Македонската асоцијација на издавачи (МАИ), ќ...


Пред точно едно столтие, во Охрид, роден е Димитар Митрев, еден од основоположниците на македонск...


Во рамки на седмиот фестивал „Џифони Македонија“, вчера во кино „Фросина“...


Победник на 34-то издание на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест 2019&ld...


Улрих Мејер-Хорш, германски актер и режисер, кој има предавано низ Европа, Русија, Ерменија, Браз...


Со проекција на италијанскиот филм „Несовршена доба“ на режисерот Улисе Лендаро вечер...


Со концерт на ансамблот „Феста Рустика“ од Италија, вечер во Битола завршува 28. изда...


Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкрау...