Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Отворен повик за „Три дена култура 2“


Денеска почина академик Иван Катарџиев, редовен член на Македонската академија на науките и уметн...


На македонскиот сликар и карикатурист Мице Јанкуловски синоќа во просториите на Градската галериј...


Ако до 31 декември не се зголмат палтите на културните рабитници, синдикатот ќе ги блокира култур...


Д-р Владимир Чадиковски, специјалист по детска хирургија е прогласен за маж на годината, на првио...


Под мотото „Не понекогаш. Засекогаш. Анимакс Скопје фест“, од денеска до 2 декември в...


Фестивалот кој има за цел да ја одржува вербата во контра –...


Иднината никако да дојде, минатото никако да си отиде, а ние овде глумиме сегашност. Денес сe се ...


 Актерите и пријателите ја кажаа последната беседа за маестралниот таеарски и филмски актер ...


Драмски театар-Скопје денеска од 10 часот ќе одржи комеморативна седница за актерот Мите Гроздано...