Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Доделени наградите Златен глобус


Македонскиот краткометражен филм „Црни и криви“ на Марко Џамбазоски доби признание на...


Уметникот од Куманово, Синиша Кашавелски доби уште една престижна награда и го потврди својот ста...


Вевчани се подготвува за традиционалниот карневал под маски кој ќе се случува ...


Поради одлуката на Општина Центар да ја затвори читалницата „Славко Јаневски“, романи...


Хрватскиот актер Иво Грегуревиќ, најпознат по главната улога во филмот „Чаруга“, почи...


Македонската опера и балет со огромно задоволство најавува „Диско треска“ за Василица...


Вчера замина уште еден од великаните на поранешната југословенска кинематографија. Актерот М...


Претставата „Мојата ти“ по текст на Олга Димитријевиќ и во режија на Драгана Милошевс...


„Точно на полноќ“ е насловот на гала-новогодишниот концерт на македонската филхармони...