Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

„Слободен и среќен“ – прв концерт на Македонската филхармонија во 2019


Играно-документарниот филм „Ти си Алеф“ – авторски проект на проф. д-р Соња Риз...


Младинскиот културен центар со повеќе настани од 18 часот до полноќ по седми пат ќе ја организира...


Документарниот филм „Медена земја“ (Honeyland) во режија на Љубо Стефанов и Тамара Ко...


Во Македонската опера и балет вечер од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самс...


Со традиционалното василичарско оро и палење на маските на двете друштва Горна и Долна маала во ц...


Иако помпезно најавуван низ годините наназад Охрид по се изгледа за скоро нема да го добие ветени...


По долгогодишна апстиненција и невидливост на домашната кинематографија со филмот Господ постои и...


Филмови за деца од хрватската кинематографија ќе прикажува Кинотеката на Македонија во рамки на п...


Во Лос Анџелес, утринава на свечена церемонија по 76 пат беа доделени наградите Златен глобус, ко...