Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Здружението на оперски уметници со концерт по повод Св. Валентин


Кочани бара да добие професионален театар. Иницијативата ја подржуваат дваестина култутрни работн...


Триесет и шест романи се пријавени на 20-тиот конкурс за наградата „Роман на годината 2018&...


Македонската опера и балет вечер и на 2 февруари (сабота) од 20 часот ќе ја изведе  балетска...


„На Македонија и е потребна Хокеј Арена“ е пораката која што ја испратија хокеарите о...


Скопје редовно може да се пофали со урбани настани, а екипата на „Фан пит“ ви ја прен...


Ѓорѓи Николов и Џоко Шуклев се две исклучително позитивни личности кои минатата година добија уни...


Центарот за култура-Битола во своето 3Д-Кино од вечер до 3 февруари ќе ја промовира македонската ...


Камерниот оркестар на Битола кој работи под покровителство на НУ Центар за култура, синоќа изведе...


По кратко и тешко боледување на 74 години почина актерот Славко Нинов, кој работниот век го помин...