Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Изложба „Скопска стрип акција 2019“


„Убавината на Тетово во различни времиња“ е насловот на изложбата на фотографии што с...


Тринаесета година по ред Амбасадата на Јапонија во Македонија, во соработка со Кинотека на Македо...


Од денеска до 2 ноември на повеќе локации во Скопје ќе се одржува Фестивалот за современа музика ...


Со проекцијата на филмовите „Нефер свет“ на Филипос Цитос и „Поликсени“ н...


Фоивос Деливоријас е еден од најистакнатите и најпознати грчки композитори и текстоп...


Во рамки на Фестивалот на грчки филм и култура, еден од најпознатите грчки музички бендови во пос...


Во кино „Милениум“ вечерва свечено се отвора фестивалот на современ грчки филм и култ...


Музејот на современата уметност вечер од 20 часот ќе отвори изложба „Трета страна на стварн...


На македонскиот сликар и карикатурист Мице Јанкуловски синоќа на Фиренца Биеналето му беше врачен...