Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Филмот „Медена Земја“ со затворени домашни проекции на 12 и 13 март


По постигнатиот успех на документарниот филм „Медена земја“ на фестивалот „Санд...


Македонската филхармонија вечер од 20 часот ќе го одржи концертот „Моја љубов“ посвет...


Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе гостува во НУ Центар за култура – Битола каде пре...


Македонската филхармонија утревечер од 20 часот ќе го одржи концертот „Моја љубов“ по...


На денешната церемонија за доделување награди од независни жири комисии во рам...


Негативните стереотипи и предрасуди генерално во македонското општество создаваат простор за марг...


Кавадарци ја откажа денешната манифестација по повод Свети Трифун поради тешката сообраќајна неср...


Друштвото на писателите на Македонија денеска на традиционална свеченост по повод денот од основа...


Актерот Благој Веселинов и другите европски учесници на „Шутинг старс“ н...