Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Изложбата „Скопје – одново“ вечерва во 20 часот се отвора во Музејот на сов...


Во Музејот на современата уметност – Скопје (МСУ), вечер ќе биде отворена изложба со наслов...


Во светот постојат речиси 130 милиони објавени книги, за кои се потребни 60.000 години да бидат п...


Славниот холивудски продуцент Бранко Лустиг почина вчера во Загреб на 87 години. Лустиг е маркант...


Почитувани вљубеници во македонскиот фолклор, АКУД „Мирче Ацев“ - Скопје, со огромно ...


Националната галерија вечер во Мала станица ќе отвори изложба насловена „Мустаќлии“ в...


По повод Денот на ослободувањето на Скопје, „Вардар филм“ вечер од 18 часот во Киноте...


Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ по четврти пат ги ...


Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) денеска организира свечен собир по повод 1...


Со промоција на четири нови изданија, Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“...