Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Трибина „Блаже Конески денес“ по повод 100 години од неговото раѓање


Филхармонијата ќе ја одбележи годишината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев со ко...


Легендарната 103-ка, радио кое е значајно за негување на културата во земјава денеска се исклучув...


Легендарната 103-ка, радио кое е исклучително значајно за негување на културата во оваа земја, ут...


„Арс Ламина – публикации“ на својата фејсбук-страница вечер од 19 часот ќе ги п...


Антон Баталаков - Тони, истакнат танчар, повеќегодишен репетитор, директор, педагог, почина на 76...


Македонската академија на науките и уметностите со жалење ја известува јавноста дека денеска во 8...


Документарниот филм „Македонскиот Дон Кихот“ во режија на Константин Плевнеш е дел од...


Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои ...


На Деновите на македонската книга што се одржаа во Московскиот дом на националностите во рамки на...