Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Почнува 21-то издание на Таксират


На Античкиот театар во Охрид денеска е поставена спомен-плоча во чест на познатиот македонски пис...


„Во слава на Леонардо“ е насловена изложбата по повод 500 години од смртта на Леонард...


Македонскиот народен театар вечер на Малата сцена премиерно ќе ја изведе претставата „Најкр...


Недостатокот на критичката култура во нашето општество резултираше со формирање на Фестивалот за ...


Здружението на класични филолози „Антика“ промовираше зборник посветен на 85 години о...


„Среќен роденден“, симболично е насловен вечерашниот симфон...


По повод 75-годишнината од формирањето, вечерашниот симфониски концерт на Филхармонијата е  ...


Во Народниот театар „Антон Панов“ од Струмица денеска премиерно ќе биде изведена клас...


Друштвото за македонско-полско пријателство и соработка „Висла“, огранок во Битола, и...