Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Велешкиот театар без греење


По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, претставата „Отело&ldq...


Промовирана е уште една музичка тема од саундтракот за филмот „Врба“, која ја потпишу...


Јазикот не треба да биде бариера во културниот свет, границите треба да бидат отворени за да и пу...


По повод Светскиот ден на лицата со инвалидност „3-ти Декември“, в...


Рецитал на рускиот пијанист Евгениј Корољов ќе биде одржан вечер во Камерната ...


Светски познатиот хор на Националната кинеска опера вечерва во Националната филхармонија ќе одржи...


Од убавите вести од културата, ансамблот на националната опера и балет гостува во Сараево, во сал...


Изложба на акварели од Љубен Цветкоски вечер ќе биде отворена во Галеријата „Ко-Ра“, ...


Синдикатот на култура најавува штрајк од 16. Следниот месец доколку во најкус можен рок не се фин...