Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Во рамки на „Скопско лето“ вечер од 21 часот на плоштадот „Сквер Јадран“ ...


Во живописниот амбиент на селото Лесново и Лесновскиот манастир во Општина Пробиштип почна Леснов...


Македонското девојче 19 годишната Мади Крстевска се пласираше синоќа во финалето на музичкото шоу...


Националната установа за народни игри и песни ансамбл „Танец” денеска ќе одбележи 70 ...


Македонската филхармонија и годинава ќе ја заврши концертната сезона со концерти под отворено неб...


Аудиција за избор на вокален интерпретатор кој ќе ја претставува нашата држава на Јуниорски Еврос...


Филмови од поновата мексиканска продукција ќе бидат прикажани во рамки на Де...


Јубилејното 40. „Скопско лето“ официјално ќе биде отворено вечерва со оперски гала-ко...