Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

До 15 јануари конкурс за „Роман на годината“, пријавувањето во КИЦ


Хрватскиот актер Иво Грегуревиќ, најпознат по главната улога во филмот „Чаруга“, почи...


Македонската опера и балет со огромно задоволство најавува „Диско треска“ за Василица...


Вчера замина уште еден од великаните на поранешната југословенска кинематографија. Актерот М...


Претставата „Мојата ти“ по текст на Олга Димитријевиќ и во режија на Драгана Милошевс...


„Точно на полноќ“ е насловот на гала-новогодишниот концерт на македонската филхармони...


„Точно на полноќ“ е насловен вечерашниот гала новогодишен концерт на Македонската фил...


Во Музејот на македонската борба денеска напладне ќе биде отворена изложба „Спомени од Прва...


Со претставата „Кралот Жаба и други љубовни приказни“ вечерва ќе биде отворено Шестто...


Изложба „Иднината како проект/Доксијадис во Скопје“ ќе биде отворена денеска во ...