Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Концерт на пијанистката Дуња Иванова и фотоизложба на Дарко Попов


Револт и повик за решение и од студентите од филмската академија од Охр...


Во Кинотеката вечер од 19 часот премиерно ќе биде прикажан филмот „Театарот во ...

Со читање на националните и светската порака за театарската уметност, денеска во театрите низ све...


Од понеделник, 1 април, секој посетител на Кинотеката кој ќе дојде со велосипед ќе добие...

Во рамки на проектот „Читајќи го Балканот“, издавачката куќа „Готен“ вече...


Македонската опера и балет вечер ќе го изведе балетот во два чина  „Рајмонда“ од...


„Бакнежот на судбината“ е најнова поетска книга со 80 песни од Раде Силјан во издание...


Во Галеријата на МКЦ вечерва ќе биде отворена изложба на фотографии од Дејан Колевски и Кирил Пен...


„Да танцуваме!“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Маке...