Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Министерството за култура одобрило 30.000 евра за непостоечки проект за ско...


Дуото Ноел-Ан Дарбеле (виолина, глас) и Рене Камакаро (виолончело) вечер ќе одржи ...


Организаторите на годинешниот 72. Меѓународен филмски фестивал во Кан денеска ќе ги соопштат филм...


Вечерва ќе бидат познати добитниците на Пулицеровата награда за новинарство и уметност. На Универ...


Во организација на Институтот Гете во Скопје, од денеска до 20 април во Кинотеката ќе се одржува ...


Оваа и следната недела, 14 и 21 април, во 19 часот екслузивно само гледачите на ТВ24 ќе можат да ...


Со премиерата на првиот долгометражен игран филм на режисерката Марија Џиџева – „Втор...


Заедничкиот интердисциплинарен комитет на експерти за историски, археолошки и образовни прашања ...

Драмски театар-Скопје ќе биде домаќин на гостувањето на Народниот театар од Ниш со претставата &b...


Германскиот сценограф Јан Папелбаум вечер од 19 часот во Музејот  на современа уметност ќе о...