Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

„Јунаци од бајките и Црвенкапа“ – изведена премиерно претставата за деца ...


НУТурски Театар – Скопје денеска премиерно ќе ја изведе претставата за деца „Јунаци о...


Академското културно-уметничко друштво за народни песни и ора ,,Мирче Ацев"- Скопје беше дел...


Граѓанската организација ХЕРА, поддржана од фондацијата Отворено општество-Македонија, вечер во Н...


Во Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе биде изведена операта „Риголето“ од...


Градското кино „Милениум“ вечер ќе биде домаќин на македонската премиера на филмот на...


Вчерва во Арехолошкиот музеј отворена е долгонајвуванта и екслузивна изложба на повеќе од 400 арт...


По скандалот во ресорот култура и одлуката да не се финасираат реномираните манифест...


Културно информативниот центар „Романса“ интензивно се подготвува за пре...


Почнува снимањето на македонскиот игран филм „Хомо“ на режисерот Игор Иванов, кое ќе ...