Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Од 3 до 8 јуни 18. Оффест


На претпоследниот програмски настан од годинашните Мајски оперски вечери, во Националната опера и...


Документарниот филм „Граѓанин Европа“ во режија на Ангелики Аристомонопулу и Андреас ...


Светски славната виолинистка Ванеса Меј ќе го отвори 59тото издание на реномираниот фестивал Охри...


Светски славната виолинистка Ванеса Меј ќе го отвори 59 - тото издание на реномираниот фестивал О...


Францускиот актер Ален Делон (83) сношти ја прими наградата за животно дело на Меѓународниот филм...


Академското културно-уметничко друштво „Мирче Ацев“ вечерва во...


„Злосторството на 21 век“ е насловот на претставата која по текст на англискиот писат...


Со премиерата на комедијата „Мртвите не умираат“ на американскиот режисер Џим Џармуш,...


Со премиерата на комедијата на американскиот режисер Џим Џармуш „Мртвите не умираат“ ...