Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Во Софија изложба на македонските уметници Ангелина Спировска и Владо Муков...


Гости во 24 вестите се Ѕвездана Ангеловска, актерка и Марјан Неќак, режисер - и велат на публикат...


Фото кино клуб „Козјак“ Куманово и годинава ја организира клупската изложба „Ма...


Со 40 светлосни топки, и со изложба на детски цртежи кои пристигнаа од сите страни на светот, син...


Поетесата Фросина Тасевска од Штип ја освои највисоката награда на осмото издание на меѓународнио...


Со свечено отворање што се одржа на Споменикот на слободата, синоќа во Кочани почна 58. Драмски а...


Од 27 мај до 3 јуни ќе се одржи 11-тот издание на филозофскиот филмски фестивал.

Тој е ед...


Со вечерашниот концерт од 20 часот, насловен „Данте“, Филхармонијата ќе ја заокружи о...


Холивудскиот глумец Чарлс Гродин, можеби најпознат по улогата во филмовите за кучето Бетовен, поч...


Во издание на Општина Куманово од печат излезе зборникот „Навраќање кон Конески“, што...