Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Ансамблот „Танец“ со концерт ќе одбележи 70 години постоење


Македонската филхармонија и годинава ќе ја заврши концертната сезона со концерти под отворено неб...


Аудиција за избор на вокален интерпретатор кој ќе ја претставува нашата држава на Јуниорски Еврос...


Филмови од поновата мексиканска продукција ќе бидат прикажани во рамки на Де...


Јубилејното 40. „Скопско лето“ официјално ќе биде отворено вечерва со оперски гала-ко...


Јубилејното 40. „Скопско лето“ официјално ќе биде отворено вечер со гала оперски конц...


Јубилејното 40. „Скопско лето“ официјално ќе биде отворено на 21 јуни со гала оперски...


Со настап на шест хорови вечер во 19:30 часот во Центарот за култура „Иљо Антески Смок&ldqu...


Светски познатиот кавер бенд кој доаѓа од Њујорк – „Brass against" ќе го одржи својот...


Богата фестивалска прогама нуди и денешниот четврти ден на 54. Македонски театарски фестивал &bdq...