Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица макед...


Издавачката куќа „Македоника литера“ ја објави патопистната книга „Никогаш на в...


Вчера на 66-годишна возраст почина пејачката пејачка на народна, староградска и забавна македонск...


Славниот музичар и пејач Ѓорѓе Балашевиќ почина денеска на 67 години како последица од коронавиру...


Нацоналната опера и балет вечер од 20 часот ќе одржи гала оперски концерт, на кој ќе бидат изведе...


Публиката се враќа во Битолскиот театар, и пред аудиториумот во овој град, актерите премиерно ќе ...


Книгата „Јас и аутизмот“ на Аниса Ејуп Беќировиќ-Трпчевска чиј поднаслов е „вод...


Изложба и промоција на книга „Folded“ на фотографот Зоран Шекеров ќе биде поставена д...


Културата во криза - замрзнати парите за проекти од 2020, заради финансиски сомнежи за злоупотреб...


Во издание на Здружението „Свет на Различни а Еднакви“ – Скопје е објавена инкл...