Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

100 год од раѓањето на Димитар Митрев


Во рамки на седмиот фестивал „Џифони Македонија“, вчера во кино „Фросина“...


Победник на 34-то издание на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест 2019&ld...


Улрих Мејер-Хорш, германски актер и режисер, кој има предавано низ Европа, Русија, Ерменија, Браз...


Со проекција на италијанскиот филм „Несовршена доба“ на режисерот Улисе Лендаро вечер...


Со концерт на ансамблот „Феста Рустика“ од Италија, вечер во Битола завршува 28. изда...


Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкрау...


„Ателје – радоста на сликањето“ е името на изложбата со која вечерва во 20.00 ч...


Шест европски автори се гости на петтиот Фестивал на европската литература „Букстар“ ...


Во Музејот на современата уметност во Скопје, вечерва во 19:00 часот, предавање ќе одржи Марк Бас...