Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Со Генерациски концерт ќе се одбележи 70 годишен јубилеј на АКУД „Мирче Аце...


Од вечерва па па се’ до 20-ти октомври, ќе се одржи 38-то и...


Под мотото „Ехо на минатото, крик во сегашноста“ од денеска до 19 октомври во „...


Басистката Андреа Мирческа ја доби годинашната награда за најдобар млад џез-музичар „Златен...


Балканот денеска се сеќава на Тоше Проески кој на денешен ден пред дванаесет години трагично го з...


Современата македонска литература, претставувана од Македонската асоцијација на издавачи (МАИ), ќ...


Пред точно едно столтие, во Охрид, роден е Димитар Митрев, еден од основоположниците на македонск...


Во рамки на седмиот фестивал „Џифони Македонија“, вчера во кино „Фросина“...


Победник на 34-то издание на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест 2019&ld...


Улрих Мејер-Хорш, германски актер и режисер, кој има предавано низ Европа, Русија, Ерменија, Браз...