Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Во Велес отворена изложбата „Древниот сон“ на Тони Чатлески


Македонскиот народен театар вечер од 20 часот ќе ја изведе „Бесачи“ – прва прем...


Изложба на македонскиот уметник Ранко Дакиќ, кој живее и работи во Берлин, Германија, вечер ќе би...


На свеченото 71. доделување на „Еми” наградите синоќа во Лос Анџелес, за најдобра дра...


Изложба за 80-годишнината од избувнувањето на Втората светска војна ќе биде отворена вечер во НУ ...


„Златна камера 300“ на 40. Интернационален фестивал на филмска камера „Браќа Ма...


Современ, силен и актуелен проблем е текстот на првата премиера за оваа сезона во Македонскиот на...


Со доделување на фестивалските награди, врачување на Златна „Камера 300“ за животен о...


Со претставата од Грција „Чист град“, вечер од 20 часот во Младинскиот културен цента...


Уметницата Михаела Јовановска во соработка со видеоавторката Вероника Камчевска утре од 18 часот ...