Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

„Моќта на Заратустра“ – прв концерт на Филхармонијата во новата сезона


Филмот „Татко“ производ на режисерскиот тандем Кристина Грозева и Пет...


Седум филма се во официјална селекција на 4. Интернационален фестивал „Киненова“ посв...


Во Ликовниот салон во Велес синоќа беше отворена изложбата на академскиот сликар Тони Чатлески во...


Македонскиот народен театар вечер од 20 часот ќе ја изведе „Бесачи“ – прва прем...


Изложба на македонскиот уметник Ранко Дакиќ, кој живее и работи во Берлин, Германија, вечер ќе би...


На свеченото 71. доделување на „Еми” наградите синоќа во Лос Анџелес, за најдобра дра...


Изложба за 80-годишнината од избувнувањето на Втората светска војна ќе биде отворена вечер во НУ ...


„Златна камера 300“ на 40. Интернационален фестивал на филмска камера „Браќа Ма...


Современ, силен и актуелен проблем е текстот на првата премиера за оваа сезона во Македонскиот на...