Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

На „Охридско лето“ вечер со уметниците од „Бенсман“ саксофон квартетот


Во Предворјето на црквата „Света Софија“, а во рамките на дополнит...


Академското културно-уметничко друштво Мирче Ацев го најавува 40. јубилејно издание на Меѓун...


Во периодот од 24 јули до 4 август, Ансамблот за народни ора и песни при АКУД „Мирче Ацев&l...


Со вечерашното отворање на Фестивалот „Вино и сирење 2019“, Општина Охрид и Секторот ...


Програмата на „Охридско лето“ за денеска предвидува две содржини, и тоа како централе...


Дваесет и шестиот ден од годинешното 59-то издание на Фестивалот „Охридско лето“ резе...


„Има ли поголем клиентелизам од директната партиска интервенција во наградување и пензиите,...


Со настапите на Елина Дуни и Сашо Поповски трио, синоќа заврши првото издание на „The Park ...


Идејата да се укинат националните пензии за уметниците – воопшто не е до...