Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

„Политизација на пејзажот“ – предавање на Марк Басин


Носталгично е чуството по кое ќе се памети 15то јубилејно издание на белата ноќ.

Во мношт...


Скопје вчера пулсираше во знакот на Белата ноќ. На 15 различни локации со различно мени – к...


Метрополата пулсира во знакот на Белата ноќ. Вчерва на 15 различни локации со различно мени &ndas...


Со проекција на филмот „Таткото“ на режисерското дуо Кристина Грозева и Петар Валчано...


Шестиот долгометражен филм на Милчо Манчевски „врба“ е во официјалната селекција меѓу...


По 16 години на сцената на МНТ режисерката Наташа Поплавска повторно се навраќа на темата љубов н...


Поранешниот советник на Путин и режисерот кој се спротивстави на најмоќ...


Со премиера на две балетски едночинки – „Валпургиска ноќ“ на Шарл Гуно и &bdquo...


Со претставата „Странци“ на Драмски театар-Скопје синоќа беше отворен  22. Меѓун...