Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Премиера на „Игра“ – филм за врсничко насилство


Во кино Култура денеска ќе биде изведена премиера на театарската претстава „Хамлет“ о...


Во ВИП Арената во „Борис Трајковски“ за десетина дена ќе биде одржан голем концерт на...


Избрани се добитниците на годинешната награда „Жан Моне”.

Наградата за најдоб...


Македонската филхармонија вечер во 20 часот ќе одржи симфониски концерт под наслов „Магична...


Современа постановка на нушиќевото „Сомнително лице“ видоа велешани, на премиерата ко...


Марина Костова и Емин Аземи се добитници на годинашната државната награда „Мито Хаџи Василе...


Драмскиот театар Скопје денеска ќе одржи комеморација за неодамна починатиот македонскиот драмски...


Денеска во раните утрински часови, заврши 20-тиот по ред ТАКСИРАТ ФЕСТИВАЛ со рекордна посетеност...