Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

По 20-ти јубилеен пат музичкиот фестивал „Тра ла ла“ во Охрид


Триесет и првото издание на поетската ноќ во Велестово ќе биде отворено вечерва во селото Велесто...


Вечерва Струмичкиот театар премиерно ќе ја изведе преставата „Шепоти од вода“ од Гора...


Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи...


Музичката програма на „Охридско лето“ продолжува со вечерашниот концерт на квартетот ...


Боите преточени на платно во новата изложба на охридскиот уметник Сашо Блажески кој вели мотивот ...


На програмата на Фестивалот „Охридско лето“ вечерва се уметниците од „Бенсман&l...


Во Предворјето на црквата „Света Софија“, а во рамките на дополнит...


Академското културно-уметничко друштво Мирче Ацев го најавува 40. јубилејно издание на Меѓун...


Во периодот од 24 јули до 4 август, Ансамблот за народни ора и песни при АКУД „Мирче Ацев&l...