Филмови

Игра на смртта - четврток 16 март во 22.30

Били Ло е актер чии филмови ги исполнуваат кино салите. Неговата девојка Ен е пејачка. Синдикатот сака Били и Ен да се приклучат на нивната агенција, но тие ја ...

Внук - среда 15 март во 22.30

Меѓу последните жители од златното доба на Холивуд, Тод и неговата сестра живеат безгрижен живот во замокот на нивната баба Џуди, поранешна филмска ѕвезда. ...

Јаношик - вторник 14 март во 22.30

Исцрпен од војната, младиот човек е принуден да им се придружи на бандитите. Сепак, Јаношик строго се придржува до моралните принципи. Благодарение на неговата ...

Ланец на смртта - петок 10 март во 22.30

Мајк Колман е млад доктор оженет со жената од неговите соништа. Мајк дознава дека боледува од истата невролошка болест како и неговиот татко и решава да се ...

Зесекогаш змејови - четврток 9 март во 22.30

Џеки Ланг е шармантна адвокатка ангажирана од Хуа Хсиен-ву, која ја попречува тужбата поднесена од госпоѓицата Јип. Џеки ги ангажира своите пријатели да ја убедат ...

Фантастичните браќа Бејкер - среда 8 март во 22.30

Френк и Џек Бејкер се професионални музичари кои настапуваат во мали клубови. Тие решаваат да вклучат пејачка во групата, а нивниот избор е Сузи Дајмонд. Сузи ...

Мртви - вторник 7 март во 22.30

Адаптацијата на последниот и најдолг расказ од легендарниот „Даблин“ на Џојс е приказна од крајот на векот сместена во главниот град на Ирска, за една ...

Кралица на аудициите

Кејт е млада актерка која се обидува да се пробие во филмската индустрија. Кога е поканета на аудиција за главната улога во голема филмска франшиза, таа ја прифаќа ...

Момчињата од Бразил

Бери Колер, млад ловец на нацисти, следи група поранешни СС офицери во Парагвај во 1970-тите. Нацистите, на чело со д-р Менгеле, подготвуваат монструозен план. ...

Последната авантура на Кактус Кид

Александар Зограф, познатиот карикатурист, открива необичен стрип од периодот на Втората светска војна. Главниот лик на стрипот е Кактус Бата - мал кактус заробен ...