Емисии

Европат - Има ли уште простор за преговори помеѓу Скопје и Софија?

Non, merci - Македонија кажа не благодарам на францускиот предлог. Има ли простор за преговори помеѓу Скопје и Софија и дали новата политичка состојба во Бугарија ќе ...

Неделен микс - Скопско лето по 43ти пат

Фестивалот „Скопско лето“ со 30тина настани оваа година го завзема културниот простор и ова лето. Основата на програмата на фестивалот ја претставуваат ...

Трилинг - Падна Петков, ЕУ под притисок на Бугарија и немоќен пред пенетрацијата на Русија

ЕУ под притисок на Бугарија и немоќен пред пенетрацијата на Русија. Зошто Софија ја испушта шансата да биде ментор на европеизацијата на регионот? Падна Петков, ...

Како дојде до француски предлог со кој во основа беа бетонирани бугарските позиции во спорот со Македонија?

Македонија и рече не на Франција - предлогот на Макрон за кревање на ветото како непристоен предлог кој можеше да го распарчи и онака поделеното македонско ...

Хирургија на каротидни артерии

Гостин: д-р Мишел Андов-спец. по васкуларна хирургија