Емисии

25 минути: Протестите на пензионерите создадоа движење

Протестите на пензионерите против нивните здруженија. Создадоа движење кое најавува борба за промени - за што се истражува во емисијата “25 минути“:

Пресек - Не лути се ЕУ

Не лути се човече, но со народните избраници. Кој поскоро ќе стигне до целта во случајот ЕУ? Оние кои на дресот го ставаат европското знаменце и мислат дека ...

Трилинг - За македонско-бугарскиот компромис да биде ефикасен, мора двете страни да се задоволни

Поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ е гостин во вечерашното издание на Трилинг. Тој смета дека „правосудството е голем фактор кој одлучува за тоа ...

24 Отворено - Дали партиите во своите одлуки ќе кокетираат само со гласачите?

Во предвечерие на финалната фаза од уставните измени македонија и натаму го живее филмот на поделбите и бесконечните расправии. Политичката клима зоврива, а ...

Фактор здравје - Паркинсонова болест

Гостин: доц. д-р Габриела Новотни, спец. невролог